USLUGE

Sa smještajnim kapacitetom od 12 medicinskih ležaja u mogućnosti smo posvetiti se svakom korisniku u skladu s njegovim potrebama. Personaliziranim pristupom našim korisnicima želimo omogućiti što je moguće veći osjećaj ugodnosti življenja u njihovom novom domu.

Nudimo mogućnost trajnog ili privremenog smještaja pokretnih i nepokretnih osoba

Trajni smještaj

Dedin dvor trajni smještaj

Kako i svaka životna dob, tako i zlatne godine starosti sa sobom nose brojne izazove. Nekad nam godine, nemoć ili bolest učine svakodnevne poslove održavanja kućanstva prenapornim. Redoviti posjeti doktoru postanu naporna i teška obaveza. Nekad se osjećamo usamljeno i željeli bismo biti više okruženi ljudima, provesti više dana s osmjehom na licu. Nekad se samo želimo maknuti iz gradske buke i vreve i provesti starost okruženi zelenilom, mirnoćom i svježim zrakom.

Trajni smještaj u našem Domu olakšat će Vam i uljepšati svakodnevicu. Otegotne okolnosti postat će naša zadaća. Razriješiti ćemo Vas briga kuhanja, spremanja i održavanja kućanstva. Redovita liječnička vizita oslobodit će Vas napornih odlazaka kod osobnog liječnika. Ukoliko uzimate neku vrstu terapije, pobrinut ćemo se da na nju ne zaboravite te da ju pravovremeno uzimate. Na Vašu želju osigurat ćemo Vam frizerske i pedikerske usluge u samom Domu. Nudimo Vam razne oblike aktivne relaksacije kao što je vježbanje prilagođeno Vašoj dobi, šetnje kroz prirodu, uzgoj i briga o biljkama. Naravno, oni željni mirnijeg životnog tempa imaju mogućnost prilagoditi aktivnost svojim preferencijama. Produhovljenim osobama osiguravamo religioznu podršku.

Naravno, Vaši najbliži, Vaša obitelj i prijatelj uvijek su dobrodošli u Vaš i naš dom, Dedin dvor.

Privremeni smještaj

Dedin dvor privremeni smještaj

Dok čekate poziv u toplice ili terapiju u kući, mi Vam nudimo kratkotrajni boravak u našem Domu i ranu fizikalnu terapiju.

Program rehabilitacije korisnika našeg Doma usmjeren je prema osobama koje su u procesu oporavka nakon operativnih zahvata na sustavu za kretanje, kao što su ugradnje umjetnoga kuka, koljena, ramena, korektivnih zahvata na kostima i zglobovima nakon lomova ili određenih stanja i bolesti. To se prvenstveno odnosi na skupinu upalnih reumatskih bolesti koje najčešće imaju za posljedicu otežano kretanje i zahtijevaju trajno provođenje rehabilitacijskog postupka. Nadalje u mogućnosti smo zbrinuti i pružiti neurološku rehabilitaciju osobama u ranoj fazi oporavka nakon moždanog udara i posljedičnim stanjima jednostrane oduzetosti (hemiplegije) ili drugim neurološkim stanjima i bolestima.

Naš glavni cilj i usmjerenost svih postupaka u rehabilitaciji naših korisnika je izlječenje, odnosno odgoda nastupa trajne invalidnosti u stanjima gdje potpuno izlječenje nije moguće.

Briga za korisnike

Kako bi Vaš trajni ili privremeni smještaj u našem Domu bio što ugodniji naše osoblje Vam je uvijek na raspolaganju.

Svakodnevna dostupnost fizikalne terapije - personalizirani pristup potrebama svakog korisnika

Medicinska masaža

Medicinska limfna drenaža

Medicinska skrb 24 sata

Kontrolirano uzimanje terapije

Redovna liječnička vizita

Prehrana prilagođena dobi i potrebama

Parenteralna prehrana

Sprječavanje komplikacija od ležanja

Opća njega bolesnika

Provođenje zdravstvenih postupaka (mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka, uzimanje materijala za labaratorijske pretrage, davanje klizme, kateterizacija, obrada stome, aspiracija, inhalacijska terapija, terapija kisikom)

Sanacija dekubitalnih rana

Palijativna skrb

Usluge pranja i održavanja rublja

Organizacija slobodnog vremena

Osigurana vjerska podrška

Osiguranje posebnih usluga (pediker, frizer)